Waarom Kroatië?

Middelland heeft de afgelopen 17 jaar honderden klanten geholpen die belegden in vastgoed in Kroatië of een huis, appartement of ander onroerend goed in Kroatië gekocht hebben. Werkend als nichekantoor in een (nog) nichemarkt, krijgen we regelmatig dezelfde vragen over onroerend goed kopen in Kroatië. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen op een rijtje gezet,

Is het een goed moment om onroerend goed te kopen in Kroatië?

Kroatië is het enige land dat nog veel betaalbaar onroerend goed aan zee biedt. Privé-stranden of uw terras of steiger aan zee is nog geen droom van een miljonair in Kroatië. Maar het zal snel een zeldzaam en begeerd object worden. Door de toetreding tot de EU en de EURO-zone en de voortdurende achteruitgang van ’tweede-huis-landen’ buiten Europa, zoals Turkije, stijgen de prijzen in Kroatië sterk.

Is Kroatië een veilig land?

Ja. Aan de Adriatische kust vindt u geen luiken of hekken rond eigendommen, of ‘compounds’ zoals in Zuid-Frankrijk. Fietsen blijven niet op slot. Waarom? Een van de redenen is dat door het socialistische verleden, waarin iedereen een baan had en de inkomensverschillen klein waren, er relatief weinig criminaliteit is.

Wat voor soort onroerend goed zoekt men in Kroatië?

Villa’s direct aan zee gelegen, bij voorkeur met een eigen aanlegsteiger. Grote appartementen in Dalmatië 90m² en groter, met groot balkon (waarvan er weinig aanbod is). Resorts met volledige service (nog weinig ontwikkeld / Kroatië is niet zoals Spanje). Villa’s met zwembad in het binnenland van Istrië bij heuveldorpen / vanwege uitzicht / wijngebieden (biedt een alternatief voor Toscane). Nieuw gebouwde vrijstaande villa’s voor gemiddeld lage prijzen in Dalmatië (worden helemaal niet aangeboden). Zelf (laten) bouwen is daarom interessanter dan ooit.

Waar moet ik onroerend goed kopen in Kroatië? Wat zijn de beste locaties?

Rekening gehouden met hoe gebieden zich ontwikkelen, waar stedelijke uitbreiding plaats vindt, waar het toerisme meer kopers aantrekt, waar golf resorts gepland zijn, enz., Maar ook rekening houdend met waar u zelf naar op zoek bent, raden wij u deze onroerend goed kaart van Kroatië aan.

"IK WIL GRAAG EENS PRATEN"

Bel ons: +31(0)20 2146152. Of plan een tijdstip waarop wij u kunnen bellen.

Ontvang de gratis koopgids

Leer alles over de Kroatische onroerend goed markt

Bedankt dat U onze Onroerend Goed Gids voor Kroatië wilt ontvangen.

Vul a.u.b. de volgende gegevens in dan sturen wij deze toe.