Huizen in Kroatië: Prijzen

Als je overweegt een huis te kopen in Kroatië, is het handig om te weten wat je kunt verwachten qua prijzen. Over het algemeen zijn de huizenprijzen in Kroatië lager dan in Nederland en België.

Gemiddelde huizenprijzen in Kroatië

De gemiddelde prijs van een huis in Kroatië varieert van €1.500 tot €3.000 per vierkante meter, afhankelijk van de locatie en de staat van het huis. In sommige steden, zoals Dubrovnik en Split, liggen de prijzen hoger vanwege de populariteit en de toeristische aantrekkingskracht van deze steden. In Dubrovnik is de gemiddelde vraagprijs €4.200/m2, in Split €2.000/m2 en in Rovinj €2.600/m2. Maar de prijzen aan de kust verschillen sterk. In Dalmatië is de strook tussen bergen en kust smal, en u wilt aan de zeezijde ervan zitten. De beste ligging is aan zee (eerstelijn aan zee).

Huizen te koop in Kroatië

Er zijn veel huizen te koop in Kroatië. Of je nu op zoek bent naar een klein appartement of een groot herenhuis, er is voor ieder wat wils. Het is echter belangrijk om op te merken dat het kopen van een huis in Kroatië anders kan zijn dan in Nederland. Het is aan te raden om een lokale makelaar in te schakelen die je kan begeleiden door het proces en de lokale wet- en regelgeving kent.

Populaire locaties voor huizen in Kroatië

Kroatië heeft veel prachtige locaties waar je een huis kunt kopen. Populaire locaties zijn onder andere de kustplaatsen Dubrovnik, Split, Rovinj en Zadar. Deze plaatsen hebben prachtige stranden, helderblauw water en charmante historische centra. Andere populaire regio’s zijn het eiland Hvar en het schiereiland Istrië.

 

Dubrovnik is, samen met Hvar, de duurste locatie van Kroatië

Huizen te koop in Kroatië aan zee

Als je droomt van een huis aan de zee, dan heeft Kroatië veel te bieden. Er zijn veel huizen te koop aan de kust van Kroatië, van kleine appartementen tot luxe villa’s. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van het huis, maar over het algemeen zijn de huizenprijzen aan de kust hoger dan elders in het land. Populaire plaatsen om een huis aan de kust te kopen zijn onder andere Dubrovnik, Split en de eilanden Brac en Hvar.

Het interessante aan Kroatië is dat je er nog direct aan zee iets kunt vinden wat betaalbaar is

Conclusie:

Het kopen van een huis in Kroatië kan een geweldige investering zijn, vooral als je op zoek bent naar een huis aan zee. De gemiddelde prijzen zijn lager dan in Nederland en er zijn veel huizen te koop in verschillende regio’s van het land. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een huis in Kroatië, is het belangrijk staan wij u graag bij om u te informeren over de lokale wet- en regelgeving. Dit is geheel vrijblijvend.

Wat zijn de beste locaties?

Waar moet ik onroerend goed kopen in Kroatië? Rekening gehouden met hoe gebieden zich ontwikkelen, waar stedelijke uitbreiding plaats vindt, waar het toerisme meer kopers aantrekt, waar golf resorts gepland zijn, enz., Maar ook rekening houdend met waar u zelf naar op zoek bent, raden wij u deze onroerend goed kaart van Kroatië aan.

Welke kosten komen er kijken bij de aankoop van een huis of appartement in Kroatië?

Zie hiervoor onze koopgids.

Eerst meer weten over de markt? Vraag de gratis “Onroerend goed gids” aan.