Huis kopen in Kroatië: prijzen

Prijzen in Dalmatië

Type onroerend goedLocatieprijs/m2 laagprijs/m2 hoog
Appartement in Dalmatië met zeezicht🔆 Goed€ 2.500€ 3.500
Appartement in Dalmatië met zeezicht🔆🔆 Top€ 2.700€ 5.500
Appartement in Dalmatië met zeezicht🔆🔆🔆 1e Lijn aan zee€ 5.000€ 9.000
Vrijstaand huis in Dalmatië met zeezicht🔆 Goed€ 1.500€ 4.000
Vrijstaand huis in Dalmatië met zeezicht🔆🔆 Top€ 3.000€ 7.000
Vrijstaand huis in Dalmatië met zeezicht🔆🔆🔆 1e Lijn aan zee€ 5.000€ 10.000*

De beste locaties voor een huis kopen in Kroatië zijn:

  1. Midden Dalmatië kustgebied, van 1 uur ten noorden van Split (rond Šibenik) tot 1 uur ten zuiden van Split.
  2. De eilanden van Midden Dalmatië: Hvar, Brač, Šolta.
  3. Zuid Dalmatië, rondom Dubrovnik.
  4. Istrië Westkust: zowel kust als binnenland.
  5. Istrië Oostkust: de kustlijn van Opatija tot 30 minute zuidwaarts.

Ontvang de gratis koopgids

Leer alles over de Kroatische onroerend goed markt

Als je overweegt een huis te kopen in Kroatië, is het handig om te weten wat je kunt verwachten qua prijzen. Over het algemeen zijn de huizenprijzen in Kroatië lager dan in Nederland en België.

Gemiddelde huizenprijzen in Kroatië

De gemiddelde prijs van een (vrijstaand) huis in Kroatië varieert van €1.500 tot €4.000 per vierkante meter voor een huis op een goede locatie iets verder van de kust, afhankelijk van de staat van het huis. Op toplocaties (zoals Dubrovnik, Hvar, Rovinj of Split) liggen de prijzen hoger vanwege de populariteit en de toeristische aantrekkingskracht van deze bestemmingen. In Dalmatië is de gemiddelde vraagprijs voor een huis op een toplocatie met zeezicht €4.200/m2. De prijzen van huizen direct aan zee verschillen sterk: schaarste zorgt voor hoge prijzen, maar ook hoge waardevastheid (het wordt steeds moeilijker om in Europa aan huis ‘met tuin aan zee’ te vinden.

Huizen te koop in Kroatië

Er zijn veel huizen te koop in Kroatië. Of je nu op zoek bent naar een klein appartement of een groot herenhuis, er is voor ieder wat wils. Het is echter belangrijk om op te merken dat het kopen van een huis in Kroatië anders kan zijn dan in Nederland. Je hebt van twee partijen hulp nodig: een makelaar die je kan begeleiden door het proces en die de lokale wet- en regelgeving kent, en een advocaat die het contract opstelt.

Grond kopen in Kroatië

Voor grondprijzen, zie hier. 

Populaire locaties voor huizen in Kroatië

Kroatië heeft veel prachtige locaties waar je een huis kunt kopen. Populaire locaties zijn onder andere de kustplaatsen Dubrovnik, Split, Rovinj en Zadar. Deze plaatsen hebben prachtige stranden, helderblauw water en charmante historische centra. Andere populaire regio’s zijn het eiland Hvar en het schiereiland Istrië.

Zie hier ons overzicht van de beste locaties.

 

Huizen te koop in Kroatië aan zee

Als je droomt van een huis aan de zee, dan heeft Kroatië veel te bieden. Er zijn veel huizen te koop aan de kust van Kroatië, van kleine appartementen tot luxe villa’s. De prijzen variëren afhankelijk van de locatie en de grootte van het huis, maar over het algemeen zijn de huizenprijzen aan de kust hoger dan elders in het land. Populaire plaatsen om een huis aan de kust te kopen zijn onder andere Dubrovnik, Split en de eilanden Brac en Hvar.

Conclusie:

Het kopen van een huis in Kroatië kan een geweldige investering zijn, vooral als je op zoek bent naar een huis aan zee. De gemiddelde prijzen zijn lager dan in Nederland en er zijn veel huizen te koop in verschillende regio’s van het land. Als je geïnteresseerd bent in het kopen van een huis in Kroatië, is het belangrijk staan wij u graag bij om u te informeren over de lokale wet- en regelgeving. Dit is geheel vrijblijvend.

Wat zijn de beste locaties?

Waar moet ik onroerend goed kopen in Kroatië? Rekening gehouden met hoe gebieden zich ontwikkelen, waar stedelijke uitbreiding plaats vindt, waar het toerisme meer kopers aantrekt, waar golf resorts gepland zijn, enz., Maar ook rekening houdend met waar u zelf naar op zoek bent, raden wij u deze pagina met de beste locaties aan.

Welke kosten komen er kijken bij de aankoop van een huis of appartement in Kroatië?

Zie hiervoor onze koopgids.

"IK WIL GRAAG EENS PRATEN"

Bel ons: +31(0)20 2146152. Of plan een tijdstip waarop wij u kunnen bellen.

Bedankt dat U onze Onroerend Goed Gids voor Kroatië wilt ontvangen.

Vul a.u.b. de volgende gegevens in dan sturen wij deze toe.