Hypotheek aanvragen in Kroatië

Een hypotheek aanvragen in Kroatië is sinds de introductie van de EURO geheel gemoderniseerd, ook voor kopers uit het buitenland. De voorwaarden zijn anders dan een hypotheek in Nederland en/of België. De bank vraagt een hogere onderliggende zekerheid. Wilt u een huis kopen in Kroatië of iets bouwen? Wanneer u een hypothecaire lening aanvraagt kijkt de bank naar twee hoofd-zekerheden:
 

Optie 1: Hypotheek aanvragen in Kroatië

 

U valt dan onder een hogere risico-klasse, waardoor de hypotheek via een Kroatische bank mogelijk minder gunstig is. Bel de bank om een offerte aan te vragen. Zie hier twee van de grootste banken die wij aanbevelen:

De Erste & Steiermarkische Bank d.d. is de 3e grootste bank in Kroatië en is een moderne bank met een modern (engelstalig) internet banking. Het is onderdeel van Erste Group wat een van de oudste en grootste banken is van, zeg maar, het voormalig Oostenrijks-Hongaarse rijk. Je kunt het beste het regionale kantoor bellen voor hypotheken?

Erstebank Split: +38572374530
Erstebank Sibenik +38572374540
Of contacteer ons voor een recent direct contact met een engels sprekende medewerker.

Zagrebačka banka is lid van de commerciële bank UniCredit,  de grootste bank in Kroatië en is één van de meest geliefde banken bij onze klanten. Zij hebben overal kantoren en hebben engels sprekende medewerkers.

Algemeen telefoonnummer: +385 (0)1 3773 333

Optie 2: Hypotheek aanvragen in uw eigen land

 
Dit is hoe meeste cliënten van Middelland het doen. Zij sluiten een hypotheek af op (de overwaarde van) de eigen woning in Nederland of België. Het risico voor de bank is zo het laagst waardoor de voorwaarden het gunstigst zijn. Met het vrijgekomen vermogen wordt dan de woning in Kroatië aangeschaft. De bank wil wel alles weten over uw plannen.
 

Er zijn geen banken in Nederland of België die leningen verschaffen voor een onroerend goed in Kroatië als hypothecair onderpand. Meer weten over deze optie? Neem eerst contact op met uw eigen bank om de mogelijkheden in kaart te brengen.

"IK WIL GRAAG EENS PRATEN"

Bel ons: +31(0)20 2146152. Of plan een tijdstip waarop wij u kunnen bellen.