Hypotheek aanvragen in Kroatië

Een hypotheek aanvragen in Kroatië is sinds de introductie van de EURO geheel gemoderniseerd, ook voor kopers uit het buitenland. De voorwaarden zijn anders dan een hypotheek in Nederland en/of België. De bank vraagt een hogere onderliggende zekerheid. Wilt u een huis kopen in Kroatië of iets bouwen? Wanneer u een hypothecaire lening aanvraagt kijkt de bank naar twee hoofd-zekerheden:
 

Optie 1: Hypotheek aanvragen in Kroatië

Dit is mogelijk, als u een EU inwoner bent in de EURO-zone. Als uw inkomen in Nederand of België zit, valt U wel onder een hogere risico-klasse voor de bank, waardoor de Kroatische bank meer garanties vraagt of een minder gunstige rente afgeeft dan wanneer u direct in uw eigen land een lening opneemt. Bel de bank om een offerte aan te vragen. Zie hier twee van de grootste banken die wij aanbevelen:

Zagrebačka banka is lid van de commerciële bank UniCredit en de grootste bank in Kroatië en is één van de meest geliefde banken bij onze klanten. Zij hebben overal kantoren en hebben engels sprekende medewerkers en een goede engelstalige internet banking.

Hypothecaire lening voor buitenlandse EU inwoners

– Maximaal te lenen bedrag: €450.000
– Boven €150.000 wordt eigen inleg geeist
– huidige rentevoet: zie website
– maximale afbetalingstermijn: 20 jaar
– vaste rente voor de gehele termijn van de lening

Contactgegevens

Algemeen informatienummer +3851377333 Beter is om een mail te sturen met uw wensen en plannen naar: zaba@unicreditgroup.zaba.hr. Vermeld tevens waar u het huis wilt kopen zodat zij u naar het juiste lokale kantoor kunnen wijzen.

De Privredna banka Zagreb d.d. (PBZ) is in 1966 opgericht als opvolger van nationale Bank van de Republiek Kroatië.

Hypothecaire lening voor buitenlandse EU inwoners

– Maximaal te lenen bedrag: €350.000
– huidige rentevoet: zie website
– maximale afbetalingstermijn: 30 jaar
– moet afbetaald zijn voordat de leningnemer de leeftijd van 60 jaar bereikt

Contactgegevens

Hoofdkantoor: +385 16362888 Beter is om een mail te sturen met uw wensen en plannen naar: pbz365@pbz.hr. Vermeld tevens waar u het huis wilt kopen zodat zij u naar het juiste lokale kantoor kunnen wijzen.

De Erste & Steiermarkische Bank d.d. is de 3e grootste bank in Kroatië en is een moderne bank met een modern (engelstalig) internet banking. Het is onderdeel van Erste Group wat een van de oudste en grootste banken is van voormalig Oostenrijk-Hongarije. 

Hypothecaire lening voor buitenlandse EU inwoners

– Maximaal te lenen bedrag: € 500.000
– Vaste rente voor leningen. Rentevoet: zie website
– Eigen inleg: indien appartement: 40% / indien huis: 50%
– maximale afbetalingstermijn: 20 jaar 

Contactgegevens

Om een offerte of lening aan te vragen moet men ter plaatse bij een lokaal kantoor van Erstebank afspreken. Het is niet mogelijk om een offerte aan te vragen via telefoon of email. Voor overige vragen kunt u bellen naar +385 51 365 591 (7:00 - 10:00). Je kunt ook via WhatsApp bellen.

Optie 2: Hypotheek aanvragen in uw eigen land

 
Dit is hoe meeste cliënten van Middelland het doen. Zij sluiten een hypotheek af op (de overwaarde van) de eigen woning in Nederland of België. Het risico voor de bank is zo het laagst waardoor de voorwaarden het gunstigst zijn. Met het vrijgekomen vermogen wordt dan de woning in Kroatië aangeschaft. De bank wil wel alles weten over uw plannen.
 

Er zijn geen banken in Nederland of België die leningen verschaffen voor een onroerend goed in Kroatië als hypothecair onderpand. Meer weten over deze optie? Neem eerst contact op met uw eigen bank om de mogelijkheden in kaart te brengen.

"IK WIL GRAAG EENS PRATEN"

Bel ons: +31(0)20 2146152. Of plan een tijdstip waarop wij u kunnen bellen.

Ontvang de gratis koopgids

Leer alles over de Kroatische onroerend goed markt

Bedankt dat U onze Onroerend Goed Gids voor Kroatië wilt ontvangen.

Vul a.u.b. de volgende gegevens in dan sturen wij deze toe.