De beste locaties voor een huis kopen in Kroatië zijn:

Gebruik de tabs bovenaan de pagina om meer te lezen over de regio.

 1. Midden Dalmatië kustgebied, van 1 uur ten noorden van Split (rond Šibenik) tot 1 uur ten zuiden van Split.
 2. De eilanden van Midden Dalmatië: Hvar, Brač, Šolta.
 3. Zuid Dalmatië, rondom Dubrovnik.
 4. Istrië Westkust: zowel kust als binnenland.
 5. Istrië Oostkust: de kustlijn van Opatija tot 30 minute zuidwaarts.

ISTRIË: KRUISPUNT VAN BESCHAVINGEN

Het schiereiland Istrië is bij Nederlanders en Belgen het meest bekende deel van Kroatië. Het is in één dag met de auto te bereiken. De geschiedenis maakt Istrië tot een bijzonder interessant gebied; het vormt het kruispunt van de Latijnse, Slavische en Habsburgse wereld. De Italiaanse invloed is zeer groot, zowel in manier van wijnmaken als de keuken. En de koffie!

WAAROM HIER INVESTEREN?

Het landregister van Istrië bestaat al uit de tijd van de Oostenrijk-Hongaarse overheersing en is bijzonder accuraat bijgehouden. Dit maakt het voor ontwikkelaars eenvoudiger om vergunningen aan te vragen. Hierdoor heeft Istrië een voorsprong op Dalmatië als het gaat om nieuwe projectontwikkelingen in de toeristische sector.

De markt wordt bespeeld door een aantal grote buitenlandse investeerders maar ook veel lokale private ontwikkelaars. Er wordt veel ‘vanaf de tekening’ (off-plan) verkocht. Bestaande villa’s hebben vaak het uiterlijk van Toscaanse boerderijen en zijn er in alle bouwkundige staten te vinden. Nieuwe en bestaande villa’s vindt men meestal in het heuvelachtige binnenlandschap van Istrie.

Pula is de hoofdstad van Istrië en heeft een eigen vliegveld met verbindingen naar de Benelux.

TOPLOCATIES

 • Het gebied rondom Motovun.
 • De strook dorpen die 10 min van de westkust ligt. Deze strook ligt op een heuvelrug en biedt zeezicht in de verte.
 • Mooie ruime appartementen vindt men aan de kust.
 • Rovinj (duurder)
 • Pula

ZUID-ISTRISCHE KUST ROND OPATIJA EN DE KVARNER BAAI

Italiaanse Riviera flair en een sprookje uit de keizertijd

De zuidkust van Istrië loopt over tot in de Kvarner baai. De geografie van deze kust biedt een bergachtig landschap, met Rijeka als grote hoofdstad. Rijeka is de belangrijkste havenplaats van Kroatië en de hooft scheepvaart verbinding van het Donau gebied met de rest van de wereld.

Dit gebied straalt oude glamour uit, met grote paleizen langs de kust en ruime herenhuizen en statige villa’s op de heuvels. Langs de kust vanaf Rijeka vindt men de sprookjesachtige plaatsen Opatija, Mošćenička Draga, Lovran. Deze plaatsen stralen de grandeur uit van de periode dat welgestelde burgers, officieren en adellijke families in het Habsburgse rijk hier hun buitenhuizen hadden en de kuurorden bezochten (de Familie Von Trapp, bezongen in The Sound of Music, woonde in Rijeka; de villa staat er nog). De overheersende stijl is Art-Deco. Men vergelijkt de kust hier met Luguria: Portofino en Rapallo. De steile kust biedt veel zeezicht voor onroerend goed. De prijzen liggen hier hoger dan gemiddeld in Istrië.

 


BEREIKBAARHEID

Het noordelijkste stuk van Kroatië ligt voor het grootste gedeelte van West-Europa op een dag rijden, net als bijvoorbeeld Zuid Frankrijk of Noord-Italië. Istrië is bereikbaar vanuit de Benelux met rechtstreekse vluchten op Pula, Triëst (net over de grens in Italië) en Rijeka.

 

TOPLOCATIES

 • Opatija
 • De kustdorpen ten zuid-westen van Opatija, van Ičići t/m Mošćenička Draga
 • Lovran
 • Eiland Krk

MIDDEN-DALMATIË, EEN MIX VAN AUTHENTIEK EN MONDAIN


Midden Dalmatië is het meest populaire deel van Kroatië. Split, met zijn internationale luchthaven, vormt de ‘hub’ voor de meeste toeristen in het gebied; vanuit hier vertrekken de ferry’s naar de grote eilanden van Midden-Dalmatië. Noordelijk van Split liggen de fraaie en steeds exclusiever wordende badplaatsen Rogoznica en Primosten en UNESCO-stad Trogir. Voor de kust van Split liggen de immens populaire eilanden Solta, Brac, Hvar en Vis. Waar Brac vooral families trekt, heeft Hvar zich ontwikkeld tot hotspot voor de internationale jetset. De Yacht Week, die gedurende de gehele zomer wordt georganiseerd brengt grote hoeveelheden jonge mensen naar het gebied met een zeer interessant nachtleven als gevolg. Op het vasteland ten zuiden van Split wordt de kust al snel zeer steil en spectaculair. Omis en Makarska zijn de grootste en populairste plekken aan deze kust.

 

DIRECT AAN ZEE


Het is deze regio waar de kansen het grootst zijn om een bouwkavel, appartement of huis direct aan zee te kunnen kopen. Dit is belangrijk, want betaalbaar ‘seafront property’ is een reden om nu in Kroatie te investering. Midden Dalmatie is zeer populair bij zeilers met een grote hoeveelheid jachthavens als resultaat. Het kopen van (stads)appartementen door buitenlanders is ook in opkomst door de goede verhuurmogelijkheden en lage prijzen. In dit deel van het land zijn nog ‘opknappertjes’ te koop en af en toe interessante stukken bouwgrond. Daarnaast bevinden zich hier absolute state-of-the-art villa’s, gebouwd onder vooruitstrevende architectuur.

 

VEEL AANTREKKINGSKRACHT


Dit gedeelte van de Adriatische kust toont de sterkste groei door de yacht business en een hoogwaardig toerisme. Enkele high-end ontwikkelingen, zoals op het eiland Hvar, en nieuwew golf projecten langs de kust, zullen eraan bijdragen dat het aantal toeristen niet alleen sterk zal blijven groeien, maar eveneens diverser wordt. Ook het commerciele zomerseizoen zal langer worden. Met de slogan the Mediterannean as it once was richt Kroatië zich nu op duurzame investeringen. Voor deze regio geldt dat het de potentie en ambitie heeft om populaire bestemmingen als Spanje en Turkije in te halen op kwaliteit. De ligging en de kwaliteit van de verschillende objecten die wij aanbieden in deze regio is de beste.

 

TOPLOCATIES

 • de kust rondom Rogoznica
 • Ciovo: het schiereiland voor de kust van Trogir
 • het eiland Hvar, met name alles nabij het stadje Hvar
 • de eilanden Solta en Brac
 • de kust tussen Sibenik en Omis (45 ten noorden van luchthaven Split t/m 1 uur ten zuiden van deze luchthaven)
 • Split stad (vanwege het langere seizoen)

ZUID-DALMATIË, MIDDELEEUWEN EN MYSTIEK


Zuid-Dalmatië was lange tijd een voor West-Europeanen tamelijk onbekend gebied door de matige bereikbaarheid, maar dat is enorm aan het veranderen. Meer en meer mensen bezoeken de prachtige stad Dubrovnik, nog populairder geworden door de hitserie ‘Game of Thrones’. Met meer rechtstreekse vluchten vanuit de Benelux naar Dubrovnik, staat Zuid-Dalmatië bij steeds meer mensen op de radar. De directe omgeving van Dubrovnik heeft eveneens veel te bieden met mystieke plekken als het eiland Lokrum, de botanische tuinen van Trsteno en de vervallen hotels van Kupari. Ook de zuidelijke (schier)eilanden Korcula, Peljesac en Mljet zijn zeer de moeite waard. Oude stadjes, de ‘Chinese muur’ van Ston en de oesterbaaien van Mali Ston, de wijngaarden van Peljesac en het geboortehuis van Marco Polo; u vindt het allemaal in Zuid-Dalmatië.

VASTGOED IN ZUID DALMATIË EN ROND DUBROVNIK


Met het recente aantrekken van het toerisme rondom Dubrovnik zijn voor dit gebied erg veel investeringen gepland. Nu al is er een tekort aan slaapkamers en appartementen in de stad, met hoge prijzen als gevolg. Net buiten de stadsgrenzen gaan de prijzen al snel omlaag. Zuid-Dalmatië is landschappelijk en cultureel minstens zo aantrekkelijk als Midden-Dalmatië, maar heeft nog altijd last van de slechte bereikbaarheid. Met name om de eilanden Korcula en Peljesac te bereiken bent u wel even onderweg, of u nu vanaf Split of Dubrovnik komt.

Dubrovnik zelf en de directe omgeving zijn wel goed bereikbaar door het dichtbij gelegen vliegveld.

 

TOPLOCATIES

 • De stad Dubrovnik. Met name in de Ploce wijk.
 • ‘Millionaires row’: de kust bij Lozica.
 • De kustlijn direct ten zuiden van Dubrovnik (maar hier staat bijna nooit iets te koop)
 • De Dubrovnik rivièra met plaatsen als Trsteno, Orasac, Cavtat, Zaton
 • Zuidelijke deel van Peljesac schiereiland: Ston,

Main photo by Geio Tischler on Unsplash

"IK WIL GRAAG EENS PRATEN"

Bel ons: +31(0)20 2146152. Of plan een tijdstip waarop wij u kunnen bellen.