Een beetje geschiedenis van Kroatië

Kroatië heeft een veelbewogen geschiedenis. Van Romeinse buitenhuizen tot grensgebied van het Christendom. Nu is Kroatië het hart van Europa. Lees hier hoe we gekomen zijn waar we zijn.

DE VEELBEWOGEN HISTORIE VAN KROATIË

Kroatië ligt in een gebied dat al sinds de oudheid geliefd en gevreesd is geweest. Romeinen, Byzantijnen, Oostenrijkers en Italianen hebben alle aanspraak gemaakt op de ruige kustgebieden van de westelijke Balkan. De ligging op een kruispunt van beschavingen maakt de Adriatische kust tot een in culturele zin ongekend rijk gebied met Slavische, Duitse, Italiaanse en Ottomaanse invloeden.

Istrië valt te karakteriseren als een gebied dat altijd open stond voor buitenlanders (alleen al omdat het zo vaak tot een ander land behoorde). Dalmatië is lange tijd geslotener geweest. Dalmatiërs hebben altijd zijn -terecht- trots en zuinig op hun streek. Sinds de Kroatische onafhankelijkheid van 1995 hebben ook de Dalmatiërs de blik naar buiten gericht en tonen zich eveneens zeer gastvrij en hartelijk voor nieuwkomers.

Beide landen zijn enerzijds trots, en zich bewust van hun eigen historie, en anderzijds realistisch en modern. Ze zijn deel van het moderne Europa, spreken uitstekend Engels en vaak ook Duits en Italiaans. Kroatië trad in juli 2013 toe tot de Europese Unie.

"IK WIL GRAAG EENS PRATEN"

Bel ons: +31(0)20 2146152. Of plan een tijdstip waarop wij u kunnen bellen.

Ontvang de gratis koopgids

Leer alles over de Kroatische onroerend goed markt

Bedankt dat U onze Onroerend Goed Gids voor Kroatië wilt ontvangen.

Vul a.u.b. de volgende gegevens in dan sturen wij deze toe.