Waarom een huis kopen in Kroatië?

Wat is de reden om een huis te kopen in Kroatië en hoe verhoudt de markt zich tot andere tweede-huizen-markten?

Kroatië is een prachtig land met veel natuurlijke schoonheid, oude architectuur en een rijke geschiedenis. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van een huis in Kroatië. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuis aan de kust of een villa in het binnenland, er is voor ieder wat wils in Kroatië. In dit artikel gaan we het hebben over de kosten van huizen in Kroatië, hoe je een huis kunt kopen in Kroatië, waarom er zoveel huizen leegstaan en hoeveel belasting je betaalt in Kroatië.

Waarom een huis kopen in Kroatië?

 

Het kopen van een huis in Kroatië kan om verschillende redenen aantrekkelijk zijn. Ten eerste is het land een populaire vakantiebestemming, wat betekent dat je je huis zou kunnen verhuren als je er niet bent. Ten tweede zijn de huizenprijzen in Kroatië relatief laag in vergelijking met andere populaire Europese vakantiebestemmingen. Ten derde biedt Kroatië een hoge levenskwaliteit, inclusief een goede gezondheidszorg, goed onderwijs en een lage criminaliteit.

 

Een tweede huis kopen in Kroatie

Een tweede huis. Je bezit er één of je droomt ervan. Het is zowel thuiskomen als voor altijd op vakantie zijn. In je tweede huis schijnt de zon altijd en zijn vrienden welkom. Maar om deze droom te verwezenlijken moeten alle stappen ernaartoe goed gezet worden. Kroatië wordt momenteel ‘herondekt’, is onderdeel geworden van de EU en nu ook van de EURO-zone. Prijzen zijn nog concurrerend zijn, maar veel regels zijn nog in ontwikkeling. De zoektocht naar je droom roept vragen op. Bereid je goed voor. Het werkt anders dan in Nederland of België.

DE ONROEREND GOED MARKT VAN KROATIË

Lange tijd is de Adriatische kust van bij Nederlanders en Belgen een onbekend gebied gebleven. En dat terwijl het klimaat en de kustlijn van Kroatië gerust de mooiste van het gehele Middellandse Zeegebied mag worden genoemd. Zij die er ooit geweest zijn zullen het bevestigen. De oneindige hoeveelheid eilanden. Het kristalhelder zeewater. De spectaculaire natuurgebieden en betoverende oude steden maken het een gebied met ongekend potentieel. Middelland helpt Nederlanders en Belgen dit prachtige gebied te (her)ontdekken en adviseert particulieren en bedrijven bij de aankoop van vastgoed.twee

VEELZIJDIG VAKANTIEGEBIED

Kroatië heeft als vakantieland veel te bieden. Kroatië is te verdelen in verschillende regios met verschillende landschappen. De belangrijkste kustregio’s zijn: IstrieKvarnerNoord-DalmatiëMidden-Dalmatië en Zuid-Dalmatië.

Langs de hele Adriatische kust vindt men een uniek landschap met meer dan 1100 eilanden waarvan er 67 bewoond zijn. Met bijna 6000 km kustlijn heeft Kroatië één van de langste kustlijnen van Europa. Dieper het binnenland in vindt men de Dinarische Alpen en de mooie groene heuvellandschappen, vol wijngaarden en cipressen, van Istrië. Deze laatste streek wordt ook wel omschreven als het ‘nieuwe Toscane’.

In de kustplaatsen vindt men gezelligheid, veel uitgaansmogelijkheden en cultuur. In het achterland vindt men de rust en intimiteit van het Kroatische platteland en uitgestrekte jachtgebieden. Op diverse plaatsen worden hoogwaardige golfbanen- en resorts aangelegd. Deze combinatie van hoogwaardige cultuur en natuur maakt van het land een ‘year round’ bestemming van formaat.

EEN AANTREKKELIJK KLIMAAT

De verschillende regio`s in Kroatië hebben, naast verschillende landschappen, ook verschillende klimaten. Aan de Adriatische kust heerst een Middellandse zeeklimaat. Met zachte, regenrijke winters en warme, droge zomers. Ook het voorjaar en de herfst zijn bijzonder aangenaam met veel zon en prettige temperaturen. In de zomermaanden is de gemiddelde temperatuur 23 tot 27 graden Celcius. De Adriatische kust, en met name de Dalmatische eilanden zoals Hvar en Korcula, heeft per jaar 400 uren meer zon dan de Italiaanse en Franse Rivièra en 1000 meer dan Nederland. De gemiddelde zomertemperatuur van het water in de Adriatische Zee is 25 tot 27 graden.

Investeer nu in Kroatië

  • Een ideale geografische locatie langs het helderste deel van de Adriatische zee.
  • Hoogopgeleide meerdere-talen sprekende arbeidskrachten
  • Goede kwaliteit infrastructuur: Kroatië blijft aanhoudend investeren in transport, telecommunicatie en energie infrastructuur.
  • Kroatisch toerisme boekt jaar op jaar records met toename aan toeristen.
  • Nieuwe mogelijkheden met bouwen op landbouwgrond aan zee

Eerst meer weten over de markt? Vraag de gratis “Onroerend goed gids” aan.