Middelland is in 2005 opgericht door twee broers; Bob en Nick van den Bichelaer. Zij hadden als doel Nederlanders en Belgen bij te staan bij de aankoop van vastgoed in de jonge landen Kroatië en Montenegro. Zij verzamelden een meertalig team met internationale ervaring en kennis van de onroerend goed markt, projectontwikkeling en architectuur.

De vastgoedmarkt in deze landen was en is nog steeds onvergelijkbaar met die van Noord-Europese landen; er zijn geen websites zoals Funda, en voor het beste aanbod is men nog steeds afhankelijk van het netwerk van lokale partijen. Deskundig en onafhankelijk advies is daarbij absoluut noodzakelijk. Wij helpen u graag de klippen te omzeilen en volop te kunnen genieten van de mooiste kust van Europa.

Middelland is sinds 2005 actief als full service vastgoedadviseur/makelaar, gespecialiseerd in residentieel onroerend goed in Kroatië en Montenegro.

Wij onderscheiden ons van traditionele makelaars doordat wij uitsluitend voor kopers optreden. Met ons omvangrijke en betrouwbare netwerk aan lokale agenten, advocaten en andere professionals zijn wij in staat u het beste en meest recente aanbod aan te bieden, terwijl wij ondertussen kritisch meekijken naar de kwaliteit van dit aanbod. In tegenstelling tot andere (lokale) makelaarskantoren hebben wij geen eigen aanbod, buiten sporadisch het aanbod van oud-klanten, en kunnen dus geheel objectief met u meedenken. In een land waar het niet makkelijk is uw eigen weg te vinden een prettige en vaak noodzakelijk toevoeging.

 


In Kroatië en Montenegro werken we constant aan het uitbreiden van ons netwerk en zorgen we dat we steeds op de hoogte blijven van nieuwe relevante wetgeving en verwachte wijzigingen. In onze thuismarkt, de Benelux, communiceren wij deze informatie vervolgens naar onze cliënten. Onze klanten vormen een gemeenschap van mensen die voornemens zijn te kopen, al gekocht hebben of weer willen verkopen. Door middel van bijvoorbeeld nieuwsbrieven en beurzen houden wij onze klanten constant op de hoogte en begeleiden hen in elke denkbare fase. Middelland wordt in de Benelux beschouwd als de nummer 1 expert voor Kroatisch en Montenegrijns vastgoed.

 

“Wij hebben zelf online een object gevonden wat ons aanspreekt”

Dit is voor Middelland één van de meest gangbare manieren van werken: via één van de vele websites heeft u een appartement of huis of kavel gevonden wat u aanspreekt. Maar u wilt de zekerheid van kundige begeleiding in uw eigen taal. Wij begeleiden u bij het gehele verdere traject, of voeren namens u een volledig onderzoek uit. Dit kost nooit extra.