1. WIJ ZITTEN IN NEDERLAND

Wilt u een appartment, grond of huis kopen in Kroatië, dan is het belangrijk om zaken te doen met de juiste mensen die hun vak goed kennen. Met een kantoor in Nederland (Amsterdam) en in Kroatië (Split), jaren ervaring met vastgoed, kennis van het land, haar mensen en haar wetten, kan Middelland u uitstekend aankoopbegeleiding geven. En dat allemaal in uw eigen taal, wel zo prettig!

Kroatië is een bureaucratisch landen met een socialistisch verleden. Het grondboek is niet altijd up-to-date en er bestaat vaak onduidelijkheid over de eigendom van vastgoed. In deze omgeving is het belangrijk om bijgestaan te worden door een professionele partij die weet hoe de hazen lopen en werkt voor alleen úw belang.

 

2. MIDDELLAND IS AANKOOPMAKELAAR

Veel locale makelaars werken in naam van zowel U als in naam van de eigenaar. Juridisch in orde, maar het is betwijfelend of U wel goed geholpen wordt. Middelland is de kopers begeleider. Dit kost U niets extra: de verkopende makelaar deelt zijn courtage met Middelland. Daar staat tegenover dat Middelland de hele aankoopprocedure in eigen beheer uitvoert, met ons bekende advocaten en notaris. Deze werkwijze bevalt veel locale makelaars omdat het hen tijd scheelt, en garandeert dat u de begeleiding krijgt die u wenst. Middelland werkt op no-cure-no-pay basis. Zie hier hoe het werkt, in stappen.

 

3. MIDDELLAND VOERT BIJ ELK GRONDSTUK OF HUIS TE KOOP VOORONDERZOEK UIT

Indien u over wilt gaan tot kopen van een huis, appartement of grondstuk, voert Middelland eerst een drie dimensionaal vooronderzoek uit en brengt transparant en objectief de situatie in beeld. Dit is misschien wel het meest cruciale verschil met lokale kantoren; wij brengen ieder risico in kaart. Graag brengen u in contact met tevreden voormalige clienten, die kunnen bevestigen waarom dit zo belangrijk is.

 

4. GROND OF HUIS KOPEN IN KROATIE? WIJ HEBBEN TOEGANG TOT AL HET AANBOD

Wij werken met het centraal beschikbare aanbod. Wij kunnen us (bijna) elk huis, bouwgrond of appartementent aanbieden was te koop staat. Onze bijdrage kost u nooit meer dan wanneer u direct met de lokale agent werkt! Zie ook hoe het werkt hier.
HOE HET WERKT

5. FULL SERVICE

Middelland’s dienstverlening bestaat uit:

  • Lokaliseren van de beste investering die aansluit op uw wensen en budget. Wij hebben eerst uitgebreid contact, in Nederland of België of via skype. Wij steken veel tijd in het optimaliseren van onze zoekacties en laten u vele objecten zien.
  • Organiseren bezoek ter plaatse (indien gewenst nemen wij de volledige logistiek op ons, waaronder het ophalen bij de luchthaven, eventuele boottickets etcetera). Vanzelfsprekend zijn de kosten van een dergelijk bezoek voor eigen rekening.
  • Volledig juridisch onderzoek. Onze advocaten onderzoeken naar alle risicos en mogelijke ‘adders onder het gras’. Hun advies is compleet en uitsluitend. Onze advocaten spreken Kroatisch en Engels.
  • Aankoopbegeleiding.
  • Organiseren en opzet van verhuurmanagement, onderhoudsmanagement. Wij werken met grote Europese verhuurorganisaties en met lokale mensen voor property management en sleutelbeheer. Ook kunnen we u helpen met het opzetten en beheren van uw eigen Airbnb-verhuur.
  • Netwerk ter beschikking stellen: aannemers, bouwmanagers, belasting adviseurs, zelfs aanlegplaatsen voor uw boot

Download onze guide voor 'kopen in Kroatie'

 

DE VASTGOEDMARKT EN DE KANSEN IN DE NIEUWE CÔTE

De vraag naar de nieuwe ‘toeristische Côtes’ in Europa neemt fors toe. Experts zoals Chris Kalin, van de Zwitserse Property Consultant Henley en Partners, voorspellen een “gemiddelde prijsstijging van 100% tot 150% over de komende drie tot vijf jaar voor Kroatisch onroerend goed. Kroatië is, net als Spanje of Italië, een ideaal land voor toeristische ontwikkelingen, met ruim 600 miljoen mensen op een afstand van 3 uur vliegen. Ontwikkelaars reageren hier op en de kusten van nieuwe bestemmingen worden snel vol gebouwd. In Kroatië vond echter nog zeer weinig nieuwbouw van vakantiehuizen plaats. In 2004 nam de regering een wet aan om wildgroei van vakantiehuizen tegen te gaan om het unieke karakter van de kust te behouden. Met de slogan ‘the Mediterannean as it once was’ richt het land zich nu op duurzame investeringen. Deze benadering zal er op termijn voor zorgen dat Kroatië de populaire ‘tweedehuizen’ bestemming’ als vastgoedmarkten Spanje en Turkije zal inhalen op kwaliteit. Kroatië biedt dezelfde natuurlijke schoonheid (volgens sommigen zelfs meer) en toeristische infrastructuur aan als de bekende Spaanse en/of Franse kusten maar tegen veel lagere prijzen. De prijzen trekken echter in snel tempo op richting de andere Europese markten. Zeker in de zomer, wanneer de aandacht voor Kroatië groot is. Voor relatief weinig geld koopt u nog een plek bij de zee. Het is wat dit laatste betreft belangrijk om uw eisen te stellen. Direct aan zee gelegen woningen of iets verder van zee met uitzicht. Op het vasteland liggen de prijzen in de vastgoedmarkt iets hoger dan op de eilanden, hoewel de verbindingen door de aanschaf van nieuwe moderne veerboten, per jaar beter worden.

De tijd is nu om te kopen in Kroatië!

 

HET NIEUWE IBIZA?

Al sinds een jaar of 10 wordt het eiland Hvar door sommige mensen ‘het nieuwe Ibiza’ genoemd. Onzin, vinden wij. Los van het feit dat Hvar dat helemaal niet zou moeten willen, is het altijd onverstandig om ‘het nieuwe’ van iets dat al bestaat te willen zijn. Hvar is Hvar; een uniek en ruig eiland dat alle soorten mensen aanspreekt. Bruisend en jong op een piepklein stuk, leeg en ongerept op het grootste gedeelte. Met slechts 12.000 inwoners op een eiland zo groot als alle Waddeneilanden bij elkaar opgeteld, is Hvar vooral geschikt voor watersporters en natuurliefhebbers. Maar, het moet gezegd, de ontwikkeling van Hvar tot een serieuze bestemming voor de internationale jetset zou de komende jaren weleens in een stroomversnelling kunnen komen. Niet alleen is er sinds 2015 een rechstreekse watervliegtuigverbinding met Split (in slechts 13 minuten bent u op het eiland), de komst van resorts aan de oostkant van het eiland in zal een enorme aanjager van de lokale economie vormen. Waar het toerisme zich nu nog concentreert rond de hoofdstad Hvar stad, zal het hele eiland in de komende jaren steeds meer ontwikkeld worden. Elke investeerder weet dat dat kansen gaat opleveren voor investeerders die nu grond of een huis kopen.

 

Meer weten? Klik hier voor antwoorden op de meeste vastgoed gerelateerde vragen die ons gesteld werden.