<- TERUG NAAR OVERZICHT

NOORD-DALMATIË; WATERVALLEN EN HONDERDEN EILANDJES

Het noorden van Dalmatië begint bij het Paklenica gebergte noordoostelijk van de stad Zadar en loopt tot iets ten zuiden van Sibenik. Het gebied en de eilanden rondom Zadar zijn tamelijk vlak, met de indrukwekkende Dinarische Alpen op de achtergrond. Verder naar het zuiden wordt het landschap heuvelachtiger en lieflijker met het fjord dat begint bij de stad Sibenik en eindigt bij de beroemde Krka-watervallen als landschappelijk hoogtepunt. Zadar is een fraaie en levendige studentenstad en heeft een internationaal vliegveld. De eilanden voor de kust van Zadar, waaronder Dugi Otok en Pasman, zijn langgerekt en dunbevolkt. Rondom de grotere eilanden ligt nog een enorme hoeveelheid kleine eilandjes die als atollen in de smaragdgroene zee liggen. Met name het nationale park Kornati is een waar paradijs voor zeilliefhebbers.

noord dalmatie

 

Bekijk het huidige aanbod in deze regio 

 

VASTGOED

Het noordelijke deel van Dalmatië is minder bekend bij toeristen dan het gebied rondom Split, maar heeft bijzonder veel te bieden. De steden Zadar en Sibenik zijn beeldschoon en hebben een ongekend mooie ligging, respectievelijk op een kaap in de zee en aan een fjord. Aan de kustlijn tussen deze twee plaatsen liggen diverse kleinere stadjes met goed ontwikkelde centra. Biograd na Moru en Vodice zijn populair bij appartementenkopers; hier koop je voor een bescheiden budget goede appartementen met zeezicht. Ten noorden van Zadar ligt Punta Skala, één van de weinige grotere resorts met appartementen in Kroatië. Het is een zeer geschikt gebied voor natuurliefhebbers met eilanden, bergen en fraai heuvelland binnen handbereik. Het vastgoed in Zadar is met name door de expansie van het vliegveld in prijs gestegen, terwijl met name het gebied rondom Sibenik bijzonder betaalbaar is gebleven. Waar Zadar het centrum grotendeeld heeft gerenoveerd en gemoderniseerd, is men daar in Sibenik nog volop mee bezig. Dat maakt het vastgoed daar een zeer interessante investering. Topbestemmingen in Noord-Dalmatië zijn: Zadar, Biograd na Moru, Vodice, Skradin en Sibenik.

sibenik

BEREIKBAARHEID

Het noordelijkste stuk van Kroatië ligt voor het grootste gedeelte van West-Europa op een dag rijden, net als bijvoorbeeld Zuid Frankrijk of Noord-Italië. Maar de meeste Nederlanders rijden het in 1 dag en een korte ochtendrit. De vliegafstand twee uur vanuit de Benelux met rechtstreekse vluchten op Zadar of Split.