<- TERUG NAAR OVERZICHT                    Bekijk het huidige aanbod in deze regio 

MIDDEN-DALMATIË, EEN MIX VAN AUTHENTIEK EN MONDAIN

Midden Dalmatië is het meest populaire deel van Kroatië. Split, met zijn internationale luchthaven, vormt de ‘hub’ voor de meeste toeristen in het gebied; vanuit hier vertrekken de ferry’s naar de grote eilanden van Midden-Dalmatië. Noordelijk van Split liggen de fraaie en steeds exclusiever wordende badplaatsen Rogoznica en Primosten en UNESCO-stad Trogir. Voor de kust van Split liggen de immens populaire eilanden Solta, Brac, Hvar en Vis. Waar Brac vooral families trekt, heeft Hvar zich ontwikkeld tot hotspot voor de internationale jetset. De Yacht Week, die gedurende de gehele zomer wordt georganiseerd brengt grote hoeveelheden jonge mensen naar het gebied met een zeer interessant nachtleven als gevolg. Op het vasteland ten zuiden van Split wordt de kust al snel zeer steil en spectaculair. Omis en Makarska zijn de grootste en populairste plekken aan deze kust.

hvar

VASTGOED

De verschillen in aanbod en prijsniveau zijn in dit gebied groot. Er zijn goedkope appartementen maar ook peperdure villa’s op Hvar en rond Omis. Populair bij tweede huizenkopers zijn de kust rondom Rogoznica, Ciovo, het schiereiland voor de kust van Trogir, de eilanden Solta, Brac en Hvar en de kust tussen Split en Omis. Het gebied is zeer populair bij zeilers met een grote hoeveelheid jachthavens als resultaat. Het kopen van (stads)appartementen door buitenlanders is ook in opkomst door de goede verhuurmogelijkheden en lage prijzen. Ook in deze regio zijn nog aardige ‘opknappertjes’ te koop en af en toe interessante stukken bouwgrond. Daarnaast bevinden zich hier absolute state-of-the-art villa’s, gebouwd onder vooruitstrevende architectuur. Toch heeft het gebied door de crisis de afgelopen jaren een beetje stil gestaan in zijn ontwikkeling. Grote projecten, zoals het Nikki Beach Resort op Hvar, zijn uitgesteld en er zijn relatief weinig transacties geweest. Vanaf eind 2014 is er echter weer sprake van groei en komen de ontwikkelingen weer op gang. En dat is maar goed ook, want de mogelijkheden en potentie van dit gebied zijn ongekend!

Dubovica op het eiland Hvar in Midden Dalmatie

VEEL AANTREKKINGSKRACHT

Dit gedeelte van de Adriatische kust toont de sterkste upleving door, onder meer, de ongekend populaire Yacht Week. Enkele high-end ontwikkelingen, zoals Nikki Beach resort op het eiland Hvar en golf projecten langs de kust, zullen eraan bijdragen dat het aantal toeristen niet alleen sterk zal blijven groeien, maar eveneens diverser wordt. Met de slogan the Mediterannean as it once was richt met name Kroatië zich nu op duurzame investeringen. Voor deze regio geldt dat het de potentie en ambitie heeft om populaire bestemmingen als Spanje en Turkije in te halen op kwaliteit. De ligging en de kwaliteit van de verschillende objecten die wij aanbieden in deze regio is de beste.

BEREIKBAARHEID

Dalmatië is in 2 dagen bereikbaar met de auto. Vanuit de Benelux duurt vliegen slechts 2 uur met goede en gunstige rechtstreekse vluchten op Zadar en Split, en verbindingsvluchten naar Brac en Hvar indien gewenst. De eilanden zijn altijd goed bereikbaar met de veerdiensten, zowel fast-ferry als auto-ferry.