Klik hier voor het huidige aanbod van villas

villa aan zee

KLASSIEKE OF MODERNE VILLA TE KOOP

Kroatië kent eigenlijk twee hoofdstreken langs de kust: Istrië en Dalmatië. Istrië was ooit deel van Italië en ook ooit deel van het Habsburgse rijk. Aan de kust vindt je daardoor vaker een glamoureuze villa te koop uit de belle epoque periode. De binnenlanden bieden rijke wijngronden waardoor je daar ook veel grote voormalige boerderijen ziet, omgebouwd tot villas. Vergelijk het met Toscane. Fraaie aristocratische buitenhuizen (vooral bij Opatija) en landelijke villa’s.

Dalmatië is een andere wereld. De kust werd altijd bewoond door mensen die met het water leefden: kleine vissers woningen worden afgewisseld door appartementen in oude stadsmuren. De tijd heeft in de dorpskernen stilgestaan. Daaromheen ziet men minder vaak een vrijstaande ééngezins villa te koop en vaker gebouwen met vaak 4- tot 8 appartementen die op het de belangrijkste economie inspelen sinds 100 jaar: het toerisme. In Dalmatië en Montenegro zijn grote oude villa’s, zoals je in Istrië vindt, bijzonder schaars. Maar wie goed zoekt kan enkele fraaie stadspalazzo’s en stenen villa’s vinden.

Middelland zorgt er altijd voor dat wij juist deze parels te pakken krijgen!

waterfront villa

 

In deze regio is het zelf bouwen van een moderne of neo-klassieke villa vaak de meest interessante optie, want de goedkoopste. De reeds gebouwde nieuwe villas leggen in deze regio de focus op duurzaamheid en kwalitatief hoogstaande architectuur.

 

villa te koop in Mali Kosi, istrie

 

Klik hier voor het huidige aanbod van villas